Инсталирайте Connecto.bg сега! Научи повече

Мъж с вишка почиства улук на висока сграда

Намери почистване на улуци в Шумен, област Шумен

Попълни кратък въпросник, за да те свържем с точния професионалист

Как работи за теб?
1
Заяви услуга безплатно

Сподели какво ти трябва

2
Създай профил и получи оферти

Професионалистите ти се обаждат

3
Остави отзив

Сподели мнението си

Почистването на улуци е процесът на отстраняване на натрупаните прах, мръсотия и други загрязнения от улуките на сгради или димници. Това е важна грижа за поддържането на достатъчно функционални и безопасни отоплителни системи.Загрязняването на улуците може да се дължи на различни фактори, като например влияние на времето, излизане на парникови газове и други фактори. Натрупването на пепел, сажа и други отлагания след изгаряне на горивата може да доведе до намаляване на ефективността на отоплителната система, намаляване на топлинния изход и дори да създаде опасност от възникване на пожар.Почистването на улуците се извършва обикновено от квалифицирани професионалисти. Процесът включва използването на специализирани инструменти и техники, като например четки, прахосмукачки и други средства за премахване на отлаганията, без да се предизвика повреда на структурата на улуците.Местните разпоредби и законодателство могат да изискват периодично почистване на улуците, за да се гарантира безопасността и надеждността на отоплителните системи. Собствениците на сгради следва да се консултират със специалисти, за да определят подходящата честота на почистване на улуците спрямо особеностите на техните отоплителни системи и околни условия.

Шумен е град в Североизточна България и е административен център на област Шумен. Намира се на около 75 километра източно от столицата София и на около 35 километра западно от брега на Черно море. Градът се разполага в нискодобавена надморска височина, в подножието на Шуменска планина.

Шумен е един от най-старите градове на България с богата история, която се простира векове назад. Според археологически разкопки и доказателства, в района на сегашния град са съществували населения още през древността. Градът е бил носител на различни имена през годините - Антион, Преслав, Шумен, Кейнарджа.

Основан през II век пр. Хр., Шумен бързо се развива и става своеобразен център на военно стратегическата пътна мрежа на Палеобалканския полуостров. През времето на Византийската империя и през Средновековието е имал важно геополитическо значение. След освобождението на България от османско иго, Шумен се превръща в активен и търговски ориентиран център.

Със своите около 90 000 жители, Шумен е динамичен град и предлага разнообразни възможности за развитие и забавления. Градът се разполага на виена пътна мрежа, която го свързва с другите населени места в България. Наличието на международно летище в непосредствена близост го прави лесно достъпен за чужденци.

Шумен е богат на културни и исторически забележителности, които го правят изключителна дестинация за туристи. Един от известните символи на града е монументът на 1300 години България, който представлява монументален стълб, чиято височина е над 122 метра. Св. Възнесение храм-паметникът, който се намира в центъра на Шумен, също е значимо място за посещения от туристите.

Предлага се и разнообразие от културни и спортни мероприятия през годината, като международни фестивали, изложби, концерти, спортни събития и други. Парк "Панаирите" също е популярно място за отдих и развлечения.

Шумен е също така известен с Шуменска епопея - обществен проект, който има за цел да запази българското наследство и да прослави историческите подвизи на българския народ. Представленията се изпълняват във впечатляваща зрелищна опера, която се намира на връх Плиска в атмосферната подземна защитна галерия.

В Шумен могат да се намерят различни хотели, ресторанти, барове и кафенета, които предлагат услуги на туристите и местните жители. Градът също има добре развита инфраструктура, като болници, училища, университет, магазини и други закупуване с принадлежности.

Шумен е град в Североизточна България, разположен в Шуменско плато. Той е административен и икономически център на област Шумен и има значимо историческо и културно наследство. Градът се намира на около 380 километра от столицата София и на 100 километра от Черноморското крайбрежие.

Шумен е един от най-старите градове в България и има богата история, простираща се до праисторическото време. Открити са множество археологически находки, които свидетелстват за пребиваването на тракийци, римляни, келти и други древни народи в района. През 10-ти век Шумен е включен в Първата българска държава, а по-късно става едно от важните кралски градове във Втората българска държава.

Шумен е известен с голямото си културно наследство. В града се намира Шуменска фортеца, която е включена в престижния списък на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Фортецата е една от най-големите средновековни крепости на Балканите и е отличен свидетел на българските и византийските исторически събития.

Освен фортецата, в Шумен се намират и други исторически забележителности. Тук можем да открием Шуменската площадка, която е паметник на културата от национално значение и представлява уникален археологически комплекс с антични и средновековни структури. Градът е известен също и с Музея на българската армия, който разказва историята на българската войска и е посветен на военните действия през Балканските и Световните войни.

Шумен е също и център на науката и образованието. Тук се намира Шуменски свободен университет "Епископ Константин Преславски", който е един от най-престижните висши училища в страната. Университетът е специализиран в областта на икономиката, информационните технологии, правото, педагогиката и други.

Спортът също има важно място в града. Шумен е дом на ФК "Верея" - професионален футболен отбор, а именно централният стадион на града - "Панайот Волов" e домакин на много важни футболни срещи и събития. Ключовият футболен клуб в Шумен започва да се развива още в началото на 20-ти век и досега е запазвал най-високите футболни стандарти в родината.

Шумен е също и място за развлечения и отдих. Градът предлага множество ресторанти, кафенета и барове, където посетителите могат да се насладят на вкусна храна и напитки. Тук също така има и множество паркове и градини, които предлагат възможност за разходки и отдих на открито.

Популярни компании

Т

ТОП СТРОЙ

0.00
Нямам оценка

Свържете се с нас по най-удобния за Вас начин, за да обсъдим възможността да работим заедно

Райбилдинг76

0.00
Нямам оценка

Ние сме фирма Райбилдинг*6 която се занимава от 20 години с играждане на нови покриви Топлоизолация Шпакловка боя И всякакъв вид ремонт

П

Покривни Ремонти Василеви

0.00
Нямам оценка

Получавате **0% качествен ремонт на покриви и спазване на уговорените срокове! Предлагаме пълна гаранция при сключване на договор за всички извършени услуги до 15 г

Търсиш друга услуга? Търсачката ще ти помогне!